„Това е една реалност. Един живот на една майка и двете й деца -  Цветелина и Християн, бити и тормозени от ромите… думите са излишни от това, което ще видите. Всеки който иска може да помогне, като се свърже с мен“, това е написала Мария Тачева в профила си във Фейсбук. Тя е пуснала и илюстрация на това как тази жена живее в потресаваща мизерия с двете си деца. Стените на жилището им са покрити с мухъл. Навсякъде се размятат боклуци, а на цялата тази гледка се вижда едно красиво, чисто и невино момиченце, което все едно е изкаран от друг сюжет и натъпкано в мизерията. Истината е обаче, че това е самата реалност и това дете всеки ден си ляга във въпросния „дом“.  Братчето й пък е умствено изостанало и страда от епилепсия.

Като „допълнение“ пък роми, които живеят в близост, често тормозят семейството, като дори неведнъж са били преджобвани от наглите мъже. 

Мария Тачева се е наела с нелеката задача да помогне на семейството. Все още няма банкова сметка, на която да се превеждат пари. В понеделник те имат среща с районния кмет на „Дружба“. На място вече е имало и социални работници, които предложили да вземат децата и да ги дадат в приемни семейства. Към момента този вариант не е опция.

След разказа на жената заваляха десетки коментари. Хора от цялата страна изразяват подкрепа към семейството и обвиняват държавата в абдикация. Според други обаче жената е не по-малко виновна. Някои смятат, че мизерията в жилището се дължи най-вече на нея, тъй като личат боклуци, които вероятно са от седмици са в това положение.

Други потребители, които твърдят, че познават жената казват, че тя има ментални проблеми, а мъжа й такива с алкохола.

Истината със сигурност е някъде по средата, но е факт, че никое дете не трябва да плаща за греховете на родителите си, а още по-малко да живее в подобна мизерия.

Ако някой иска да помогне може да се свърже с Мария Тачева във Фейсбук.

Очаквайте продължение!