Градушка с големина на орех е паднала в района на село Панагюрски колонии късно вчера, съобщи кметът на селото Петко Стоев, цитиран от Радио „Фокус”.

„Наистина, градушката беше силна и с немалки размери на ледените късове, но засега няма информация да са нанесени сериозни поражения. До момента никой от жителите на селото не се е оплакал, няма ударени автомобили или наранени хора. Единствено на места са унищожени част от насажденията в частните дворове”, допълни кметът.

Той уточни, че в района на Панагюрски колонии няма никакви земеделски площи. „В тази насока нямаме загуби и това не ни притеснява, а и в планината е нормално да се случват такива неща”, коментира Стоев.

В област Пазарджик през последното денонощие са регистрирани градушки в районите на Панагюрище и Лесичово, каза дежурният в Хидрометеорологичната станция в село Ивайло. Той уточни, в Панагюрище ледените късове са били с големината на лешник, а в Лесичово – по-малки. „Валежи също е имало основно в тези части на региона, като в Панагюрище са отчетени 28,4 литра на квадратен метър, а в Лесичово – 33,5 литра. Валежи са отчетени и в Стрелча, но там количеството е малко – 6 литра на квадратен метър”, допълни дежурният в Хидрометеорологичната станция.