Куриозна случка се разигра преди минути в района на СУ „Христо Ботев“ във Враца, сигнализираха очевидци, цитирани от BulNews.bg. Мъж се заключи извън колата си, след като спря на пешеходна пътека, за да си купи сладолед.

Шокираните читатели разказват, че шофьорът, който се държал неадекватно и бил във видимо нетрезво състояние, най-невъзмутимо спрял, оставил автомобила си с включен двигател и влязъл в магазинчето срещу училището. Интересното в случая е, че край тротоара е имало достатъчно свободни места, но наглецът избрал да паркира точно на пешеходната пътека.

След като излязъл от магазина, застанал до колата и започнал да яде от сладоледа си. Куриозната случка продължила около 20 минути и възмутени граждани решили да му направят забележка, че е спрял неправилно и го попитали с какво право. Врачанинът от своя страна се оправдал с това, че ключовете му са вътре в работещата кола и не може да си отвори.

В следващия момент дошъл друг човек, отключил возилото и шофьорът най-спокойно потеглил. Шокираните очевидци коментират, че никога не са ставали свидетели на подобно нагло поведение. Този случай е поредното доказателство, че шофьорите във Враца се чувстват недосегаеми.

С поведението си демонстрират пълно пренебрежение към действащите закони и органите на реда. Време е някой да се заеме по-сериозно със санкционирането и наказването на подобни „смелчаги“, за които правилата за движение по пътищата са просто формалност.