Правилата за движение по пътищата са важни за много шофьори само когато забележат, че някой друг не ги спазва. Направи ли някой нарушение - проблем е. Направиш ли ти - няма проблем. Трябвало е, бързал си, не било нищо страшно, имаш години опит... Това са различните оправдания, които нарушителите ползват, за да се оправдаят я пред полицай, я пред друг шофьор, я пред собствената си съвест.

Вероятно водачът, направил не едно, а две нарушения на метри от Сточна гара, също е на мнение, че прегрешението му е "малко". За негов лош късмет обаче се е намерил водач, който да го снима. Читател на TrafficNews.bg ни изпрати видеото и ни разказа, че докато чакал в колона, движеща се по булевард "Христо Ботев" от гарата към Сточна гара, изведнъж нагъл шофьор изпреварил цялата колона, минал най-отпред и се приготвил за обратен завой.

Не само това - нарушителят направил обратния завой, докато светофарът показвал "червено" за него. Вероятно мисли, че е "издебнал момента", но кръстовището на "Христо Ботев" с "Авксентий Велешки" е изключително натоварено и е чист късмет, че не се е стигнало до инцидент.

Вижте ВИДЕО с нарушението: