"Автобус хвърчи с висока скорост на булевард в Пловдив, не го спира и червеният светофар" – TrafficNews.bg  публикува материал по темата, но се оказа, че тя има и предистория. Наш читател, станал свидетел на случката, внесе яснота и в няккава степен подкрепи шофьора нарушител.

Оказва се, че малко преди водачът да премине на кръстовището на червено, бил поставян няколко пъти в опасна ситуация от агресивен шофьор. Свидетелят бил пътник в превозното средство и пътувал на предната седалка и видял как тъмен форд засякъл шофьора на автобуса – преминал от лява лента в средна, без да даде мигач. Той набил рязко спирачки, което застрашило пътниците – някои от тях били прави. Последвал звуков сигнал от страна на водача на рейса.

„В продължение на 400-500 метра въпросният водач на лек автомобил започна да се държи адски неадекватно, дали е бил пиян, не мога да кажа, но караше и рязко набиваше спирачки и застрашаваше пътниците. Шофьорът на автобуса се опита да го заобиколи, но не успя”, коментира нашият читател.

И ето тук идва и моментът от видеото, където автобусът преминава на червено на кръстовището на булевардите „България” и „Васил Априлов”. Точно тогава шофьорът на градския автобус успял да изпревари форда и вместо да набие отново спирачки, продължил, въпреки нарушението.

„За жалост този опит за отмъщаване или може би доза адреналин не е рядко срещано явление по нашите пътища, движението напоследък в града е пълен хаос, всеки кара както си знае, а след това четем статии за тях - кой с кого се е блъснал, пострадали и т.н.”, добавя свидетелят.

Предисторията в случая се оказа агресията на пътя, която води до нарушаване на правилата за движение. Нарушаване, което може да доведе до катастрофа, а в случая става въпрос за автобус, пълен с пътници, и още десетки участници в движението