Как ще се чувствате, ако ви падне таванът? И то върху спалнята! Самата мисъл е стресираща, да не говорим, че ситуацията е направо абсурдна. Но точно това е преживял Ивайло Йовчев, който разказа неволите си във Фейсбук. Единственото хубаво в случая е, че въпросното произведение на строителното изкуство - таванът, се е срутил, докато софиянецът не е бил в дома си. А можеше кротко да си лежи в леглото и...

Ето и цялата история без редакторска намеса:

"Моля споделяйте!!! Скъпи приятели, Честит Петровден!!! Благодаря на Бог, че съм жив и здрав след това, което можеше да се случи.... Благодаря и на Строителен надзор и всички Български институции, които се борят ние младите да живеем в сигурни и адекватни жилища!

Днес - 29.06.2017, прибирайки се след работния ден заварих вкъщи следната ситуация - Целият таван на жилището ни се беше срутил върху спалнята!!! Цялата замазка с дебелина 3 см бе паднала и по чист късмет това не се бе случило снощи, че да може днес да ни споменавате с добро....

Моля се това да не се случи на никой от вас и призовавам всички органи и институции в клетата ни държава да вземат мерки.....

Това е "високият" клас жилища на София, чиято цена е 1200 евро/квадрат...

Уважаеми строители, и вие имате деца и искам само за тях да мислите, преди да си накупите лизинговите С - класи и да издържате Софийските кифли с НАШИТЕ пари на цената на човешки живот! Бъдете благословени и Началника горе да ви прощава.... Аз на този етап не мога......." 

Блокът, в който живее Ивайло, е в "Манастирски ливади-изток". За няколко часа повече от 150 души са коментирали под поста му в социалната мрежа. Ето някои от коментарите, които направо звучат страшно:

  • Съседи сме, ние живеем във вход В на същия комплекс. И в нашия апартамент имахме същия инцидент преди три години някъде, само че в хола и на крачки от мен и кучето!

  • Скоро ще паднат и целите сгради... иначе плащайте... а като падне земята, на която е построено, не е твоя, а на строителя... така късмет с покупката на новото жилище... а вие си живейте на палатка после.

  • Айде стига сте мрънкали... моята падна върху мен и кучето ... нищо ни мямаше освен че се надишахме с малко вар. Замиташ рисуваш облачета и звездички в дупката и продължаваш голяма работа.

  • Познато. Кв. Витоша комплекс Сите Жардин. В нашия блок няма апартамент в който да няма паднал таван.

  • При нас падна мазилката на стената в бебешкото креватче докато кърмех детето на спалнята. Чист късмет е, че не спеше тогава.... Не искам да си помислям какво можеше да стане с 4 месечното ми бебе.... Правихме ремонт, което никак не беше забавно когато имаш толкова малко бебе. Майсторите съсипаха и ламината, та и нов паркет слагахме. Купона беше пълен и то зимата.