Пешеходци, инвалиди и майки с колички са принудени да вървят по пътното платно на улица в Пловдив. Причината, разбира се, са паркирани по тротоарите коли. За проблема на улицa „Беломорскa” съобщи читателка на TrafficNews.bg.

Ремонтираната улица с нова настилка и нови тротоари се е превърнала в един голям паркинг за живеещите в къщите по нея. Въпреки че пред гаражи и дворове тротоарите са скосени, за да могат хората да прибират автомобилите си, те все пак предпочитат да паркират отвън, пречейки на пешеходците.

Читателката ни подала сигнали в кметството на район „Южен”. Оттам я препратили към Общинска охрана, след това Общинска полиция, а накрая и Първо районно. Най-накрая, след проведени пет телефонни разговори, служител на реда попитал за кое място става дума и казал, че „ще предаде”.

„Два дена след това ситуацията е същата”, пише жената. Шофьорите продължават да паркират все едно са собственици на тротоара. „А май собственик е Общината и така продължават работните дни на всички хора от службите, които Ви изброих. Нехайство и безразличие от всички органи на реда и контрола”, коментира читателката ни и пита къде са отговорните лица. И ние се присъединяваме към въпроса й...