Абсурдна ситуация улови с телефона си пловдивчанин.Три снегорина цял час стоят паркирани на спирка в Пловдив, шофьорите им пушат цигари, а през това време снеговалежът става все по-обилен. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg, който ни изпрати снимка на машините.

„От един час стоят на булевард „Източен” и пушат цигари, нафтата служебна гори, а ние стоим по неизчистените улици”, разказа мъжът. Той е заснел снегорините на спирката преди стадион „Христо Ботев”.

Обяснява, че преди обяд минал 4 пъти минал през мястото, като всеки пъти шофьорите на снегорините стоели с фасове в ръце.

Целият наличен състав на „Чистота” е по улиците и се бори със снега, заявиха по-рано от общинското предприятие. Над 700 служители и 55 машини обработват улиците и тротоарите. Снегорини минават по основните булеварди, а след тях машини разпръскват сол и химични смеси. По вътрешните улици ще се влезе едва когато се обработят всички булеварди.  Според прогнозата обилният снеговалеж ще продължи още 12 часа, а последните снежинки ще паднат около 5-6 сутринта.