Напоследък като че ли взимането на нещата "в свои ръце" започна да придобива доста страшни размери. Как ще се почувствате, ако намерите автомобила си с два счупени прозореца, изтръгната дръжка на шофьорската врата, изкривена, почти измъкната врата, множество ожулвания и вдлъбнатини?... Ето това се е случило с приятелката на читателка на TNS.bg, която ни разказа за жестоката саморазправа с нещастното возило:

"Моя приятелка си спира колата в центъра на Пловдив в уличка без изход. В рамките на половин час посред бял ден и пред очевидци колата й бива потрошена. Според очевидци извършителят (излизащ от голям и скъп джип) е използвал кирка. Според живеещите в квартала въпросният господин често прави проблеми на спиращите в улицата коли.

След извършените удари по колата същата е била изместена близо 5 метра и изоставена на средата на кръстовище. Дошлите да извършат оглед криминалисти казаха, че жените нямат никаква "пространствена и времева ориентация" и за това единият криминалист не спираше да повтаря, че моята приятелка си е виновна за създалата се ситуация, вместо да се обърне внимание на извършеното престъпление, за което все пак е известен извършителят."

Ние няма да разискваме каква е пространствената и времевата ориентация на младата жена, нито как е паркирала и на кого е пречела. За всички тези неща си мислим, че има кой да се грижи - в единия случай Създателят, в другия - компетентните органи, които за това получават заплати. Изкривеното чувство за спправедливост, преминаващо в зверска саморазправа обаче, ни тревожи определено. Вероятно и за него психолозите ще намерят обяснение, но нещата като че ли вече излизат от рамките на нормалното. Като започнем с това, което става по границата ни, и свършим с това, което се случва по пловдивските улици...

Още новини от Пловдив и региона гледайте ТУК:

Още новини ТУК

TNS.bg