Изверг е разхвърлил отровни кренвирши на кучешка площадка близо до ул. "Кап. Райчо". Пловдивчанката Белослава Банкова се е натъкнала на зловещата находка, докато разхождала лабрадора си. Кучето й едва не изяло парчето месо, посипано с отрова и със забити в него метални куки, чиято цел очевидно е да раздерат стомаха на животното, което го погълне. 

Ето какво разказва дамата:

Днес към 18 часа излязох на разходка с Нера и след обиколка в квартала реших да идем до близката ни кучешка площадка. По някаква щастлива случайност тя не погълна мизерията, която намери вътре. Подуши и след мое "не" го подмина, хванах я и потресено огледах какво е щяла да погълне! Оказа се, че цялата клетка е обсипана с тези "лакомства", даже беше насипано заедно с пръст, за да не се вижда на пръв поглед. Веднага сложих бележка на клетката и звъннах на 112, след 15 минути дойде полицай огледа и потвърди думите ми, тъй като това не било тяхно задължение, не било и на зоополицията ( тя откликвала само при смъртни случай) звънна на общинска охрана, които залепиха още една предупредителна бележка и обещаха, че утре клетката ще бъде почистена. За съжаление от думите им разбирам, че няма да се направи нищо за намирането на виновника, което за мен е много притеснително. Това се случва в центъра на град Пловдив, до търговски център Гранд, има 2 кафенета, детска и спортна площадка до клетката и никои нищо не е видял! Трябва да ми умре кучето ли, за да се намери кой изрод го е направил това?

За съжаление пловдивчанката е напълно права. През зимата имаше серия от смъртни случаи на домашни любимци в Кършияка и Смирненски, след като в клетките за кучета и покрай Марица бе разхвърляна отрова. Извършителят обаче така и не беше открит. 

TNS.bg