Неделя е време за разпускане и почивка. Време човек да обърне внимание на себе си, да отиде на кино, за да види някой нов филм; да отскочи до мола и да се поглези с покупка; или пък просто да отиде до супермаркета и да напълни хладилника. Винаги обаче има един проблем: което и от тези неща да правиш, трябва да паркираш някъде. А някои шофьори в Пловдив успяват да изберат най-неподходящите места за това.

Сигнали от читатели на TNS.bg засипаха пощата и страницата ни във фейсбук. Хората не искат да гледат безучастно, когато някой така безочливо нарушава всякакви правила без страх от последствия или наказание. И изразяват надеждата си, че шофьорите ще се засрамят след като видят грешките си и повече няма да ги повтарят. А дано, ама... знаете как продължава песента.

Започваме с шофьор, на който му се е доходило на кино и е решил да паркира пред това на булевард "Шести септември". Не знаем какво е гледал (но Дедпул със сигурност не би одобрил паркирането му), но впечатление прави как е качил автомобила си на тротоара. Впечатлена е била и читателката ни, която е останала потресена от неговата наглост.

Собственикът на мощен Додж пък е решил да спре на място за инвалиди в паркинга на мол Пловдив. Проблемът с наглото паркиране на предвидените за хора с увреждания места не е от вчера - вече сме ви разказвали и за полицейските акции там и солените глоби, които шофьорите отнасят. Този шофьор обаче изглежда е пропуснал репортажа или пък не му пука, че е в нарушение.

Но не само гледането на филми или търсенето на някоя нова дрешка по магазините принуждава пловдивските шофьори да спират неправилно. Понякога гладът също е фактор. Като например следващия шофьор, паркирал буквално пред входа на голям супермаркет в града. Сигурно е бил толкова гладен, че за да стигне по-бързо до храната е решил да паркира възможно най-близо до вратата. Е, добре поне, че не е влетял вътре с колата си.

TNS.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg.

Още новини четете ТУК

TNS.bg