Поставянето на умни светофари не може да подобри трафика, ако наглите шофьорите продължават да са твърде много. С пример за това как нагло се взимат завои на някои кръстовища в Пловдив се е сблъскал читател на TNS.bg.

Той ни прати снимки от кръстовището на булевард "Дунав" с Карловско шосе. На тях се вижда как голям пътнически автобус предприема ляв завой не е от крайната лява лента, а от средната. Заставайки в средата на кръстовището, масивната машина блокира движението и принуждава всички да я изчакат докато премине, но за шофьорът това изглежда е без значение.

Това не е единичен случай. На много кръстовища из града редовно се случва същото - или престрояване в лява лента в последния момент, или направо завой от средната лента. Секциите за наляво, които бяха въведени с подмяната на някои светофарни уредби, също не успяват да се преборят с упоритостта на някои шофьори и нехайството им дали нарушават правилата.

TNS.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на наглеците. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg .

Още новини четете ТУК

TNS.bg