„Свидетелите са били много разговорливи миналата година, а сега не помнят нищо“  с изненада установи окръжният съдия Хирсто Симитчиев, който е председател на състава, който заседава по делото за убийството на митничаря Георги Дребчев. Свидетелите Костадин Мараджиев и Здравко Карчев изненадващо заявиха в съдебната зала, че показанията им са манипулирани. „Аз не знаех, че е разпит. Беше по-скоро приятелски разговор. Тези неща, които съм ги казал при разпита,  следователката ми ги представи и аз ги потвърдих“ заяви Мараджиев, който е излежал петгодишна присъда са документни престъпления и контрабанда. Той се познавал с обвиняемия по делото Божидар Атанасов от квартал Кючук Париж, където живеели. „Не знаех, че викат на Божо Клюна. Това го научих в следствието. Не съм го казвал аз“ отметна се и Златко Карчев. Мъжът е бил арестуван през 2000- та година заедно с един от свидетелите по делото Иван Шиеков за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси в Овощарския институт, но не е съден.

Шиеков ще бъде разпитан на следващото заседание, когато се очаква да бъде проведен и разпита на „секретния“ свидетел Маленко Галев – Малено. „Аз нямам обяснение защо този свидетел е защитен. Няма никаква заплаха за живота му, така че не виждам никаква причина, той да не бъде разпитан в залата. Единственото обяснение е , че обвинението не желае защитата да му задава въпроси “ коментира пред  TNS.bg адвокатът на Божидар Атанасов – Розалина Апостолова. Тя коментира и внесеният втори обвинителен акт срещу Атанасов – за разстрела на Огнян Харизанов. „Обвинението се крепи на показанията на същия защитен свидетел и на един оперативен работник“ . Това са всички доказателства“ заяви Апостолова.

Другият обвиняем свидетел по делото – Иван Карабелов също коментира, че процесът е „нагласен“. „Нарочи ли те държавата- измъкване няма. Лъжесвидетелят Малено излъга, за да спаси собствената си кожа и сега съдят нас“ заяви той.

Делото продължава през март.  

Какво се случи в предишните заседания четете ТУК!

TNS.bg