Само преди седмица ви информирахме, че главният път за върха на Младежкия хълм осъмна с... колчета. Тогава предположихме, че те очевидно са предназначени да спират тези, които са решили да се разходят сред природата с автомобила си. Ние, както и всички пловдивчани, които разхождат децата и кучетата си на Джендема, адмирирахме начинанието. Само че... още тогава зададохме въпроса защо след като са сложени колчета, няма сложени знаци, забраняващи влизането на автомобили.

Съвсем логично, колчетата на главния път за върха на Младежкия хълм оцеляха само няколко дни, сигнализира читател на TNS.bg буквално 3 дни след публикацията. Тогава от три бяха останали две!  А нашият читател се оказа пророк:

„След някой друг ден тези общински колчета ще изчезнат още преди да сложат подвижното колче. Към върха всеки ден се точи трафик на коли, които карат без всякакви задръжки, особено като се напушат или напият на върха", написа читателят ни.

Това вече е факт: от колчетата няма и следа - с изключение на най-страничното, което не пречи на шофьорите да преминават с автомобилите си. 

Сега от "Организация и контрол на транспорта", които бяха информирани от нас за липсата на колчетата, ще отидат да огледат и на място ще решат какво да правят - да слагат ли нови, или...

Или може би е необходимо да се мисли малко по-глобално, по-перспективно и по-умно... 

Още по темата четете ТУК и ТУК!

Още новини ТУК

TNS.bg