Новината, че НСО ще пази депутатът Делян Пеевски,  превърна форумите в кошери. Главният секретар на МВР Георги Костов днес  на извънреден брифинг съобщи, че бандити зад граница са подготвяли убийството на бизнесмена. Сигналът е постъпил преди два дни в службите за сигурност. Те са засякли лица от чужбина, които са искали да възложат мократа поръчка на българин. Информацията е постъпила в петък от разследващите опита за убийство на бизнесмена Алексей Петров. 

Новината, естествено, бе разпространена светкавично от всички медии, като тези, за които се знае че са в медийната групировка на Пеевски, затвориха форумите си под информацията. За сметка на това обаче десетки читатели се "разписаха" с коментари във форумите на независимите сайтове.  Репортер на TNS.bg направи бърз мониторинг на постовете, но така и не успя да открие нито един, в който да се изразява съчувствие или тревога от заплахата към Пеевски. 

Повечето от тях са изключително злостни, а пишещите не крият възмущението си от това, че бизнесменът ще получи държавна охрана, която ще бъде платена с парите на данъкоплатците. 

Ето и част от реакциите: 

 

- И от какво го пази? Да му ограничи холестерола и вредните храни, че е достигнал доста критична за сърдечно-съдовата система маса.

- Не е лесно да охранява Пееевски - голяма "зона за поразяване" трябва да се прикрие!

- "Данните за готвеното похищение станали известни в петък, в събота и неделя Пеевски бил убеждаван да бъде охраняван, което той отказал. Днес обаче се съгласил.”

За Пеевски ще са необходими специални гавази! Най-добре, бивши сумисти! Не виждам иначе кой би могъл да го закрие с тяло или да го вкара спешно в автомобил! Нещо повече, за разлика от другите агенти, които за да се вкарат във форма трябва да тренират, охраната на Пеевски ще трябва системно да преяжда!

- Пеевски и Доган се превърнаха в ламите от народните приказки.Всеки ден им носим до чешмата по една девойка, за да се нахранят и по един договор за еврофондовете

- Под контрол от службите. Да не вземе да обърка на кого прехвърля фирмите. Пеевски вече е на къс повод.

- Не мога да си представя офицери положили клетва да пазят и защитават България да охраняват този загубил човешкия си облик индивид.

 - Друга е работата - в подходящ момент и по даден знак охраната ще се оттегли за 5 мин ! (справка - Кръстникът)

- ...докато не преяде един ден и не се превърне в Свръхнова...

-И къде шса скрие, ако наистина е нарочен? Пък и къфто е незабележим!

-Влизаме в историята с това, че държавата пази най-големия мафиот

- Не може срещу Доган да има атентат, а срещу Пеевски - не!

-Парадоксите в една гнусна държава - най-големите престъпници се охраняват от държавна служба в която служителите си получава заплатите от нашите данъци. И нищо не можем да направим за да спрем тази фрапираща несправедливост.

- Дайте да видим доклада за КТБ, че после може една друга охрана да му се назначи.

- Браво парите на данъкоплатците отиват за охрана на мафията - Абсурдистан!

 - ОХРАНВА!!!

- Охранявайте добре нац. богатство ей, опичайте си акъла че без него за къде сме?!

- А ветеринар личен няма ли да му назначат???

- Труден обект за охрана .

- Тоя тръгне ли некой да го стреля може да пропусне ако е по-кьорав от Рей Чарлз .

- След лъжите първият път когато уж искали да го убиват, сега нова порция лъжи и охрана осигурена от данъкоплатците, които прас.то ограбва безскрупулно, това вече е безобразен цинизъм.

- Какъв позор за главния секретар на МВР, ДАНС и НСО - охранители на мафията, егати и изродската държава.

- Мафията съвсем легитимно продължава хем да краде Държавата, хем да ползва безплатни услуги от нея. Бах майка му. Потрес!

- Така така... тука аз виждам едни конфликтни казуси..да той е депутат, ама защо има заплаха към него заради негово изказване/гласуване в качеството му на депутат или в качеството му на бизнесмен..Нали е и милионер!

- От днес депутатите могат да четат документите по разследването на изчезналите 4 милиарда от КТБ. Документите са събрани от фирмата, наетата от правителството.

- Напълно е възможно да се окаже че следите водят и до един член на Парламента притежаващ умопомрачително богатство. затова се налага охрана. защото съучастниците не спят, а също кроят разни планове. В тези среди всички планове са пъклени! А продължителността на живота - доста малка! Справка - Илия Павлов, Дима Руснака и цял гробищен парцел от новобогаташи!

- ДЕБЕУ, колко народни пари изеди, че сега и охраната да ти плащаме, щото подлежиш на отстрел? Първо-нема смисъл, щото с този голем напречен размер ще те треснат и със затворени очи!

Най- сигурното място за тебе е дранголника- високи зидове, ток...тоалетна чиния до главата, съответната смрад, която ще се носи от килията ти ще е 100 процентова защита за жалкия ти животец!

- Миналият път, когато щяха да убиват Пеевски, "убиха" КТБ. Да не е дошъл ред за "убиване" на следващата банка?

- Бившото ДС пак се оля - може ли да пратят на баба Мария 3-4 милциунера да й пазят свинкята. Така де, жената има доход 100 пъти по-малък от свинята на мошеничката Кръстева

- Все едно Америка да сложат охрана на Ал Капоне.

- Престъпникът се страхувал от престъпниците и други престъпници му дали охрана, а бедния народ, ограбен от тези престъпници ще плаща сметката. Това е начина по който Бойко мете корупцията. Е затова му дадоха метла, а не автомат!

- Сега следва 2 серия на филма-"Логвиненко посочва Цв.Василев за поръчител на убийството на Пеевски".

- Ха сега Деляне? Ако приемеш охраната, няма как да въртиш далаверите и се срещаш с мафиоти. Ако не приемеш да те охраняват, куршумът не избира кльощав или свиня дебела. БУМ!

* Запазен е оригиналния правопис на коментаторите.

TNS.bg