Лимонът е един от най-важните елементи в постигането на желанието ви да отслабнете. Основно противопоказание спрямо използването на лимоните за отслабване е алергията към цитрусови плодове. Най-ефективният метод за отслабване е лимоновата вода. Всяка сутрин пийте вода с лимонов сок на гладно, без да добавяте мед или захар. Лимоновият сок стимулира ускоряването на обмяната на веществата, пише gotvach.bg.

Когато ядете салата или супа, добавете настъргана на ситното ренде кора от лимон. Докато приготвяте месо или риба, напръскайте ги с лимонов сок. Ако сте решили да отслабнете с помощта на лимони, изключете от менюто си за десет дни белия хляб, белия ориз, захарта, картофите и царевицата. Включете в менюто си зеленчуци и плодове, които комбинирайте с ядки, за да намалят нивото на фруктозата. Наблегнете на консумацията на продукти, които съдържат омега 6 и омега 3 мастни киселини – мазна риба и различни видове ядки.

По време на диетата пийте повече зелен чай, като добавяте в него прясно изцеден лимонов сок. Това ще ускори отслабването ви. Можете да опитате и диетата на Бионсе. За седем дни ще отслабнете с повече от седем килограма, но диетата може да се повтори най-рано след три месеца. Трябва да пиете само собственоръчно приготвена лимонада, зелен чай с лимон и минерална вода. Храната се изключва изобщо, трябва да се задоволите само с напитките.

Лимонадата за диетата се прави от две супени лъжици лимонов сок, една чаша вода, лют червен пипер – на върха на ножа, и две супени лъжици кленов сироп, които можете да замените с две чаени лъжички мед. Тази диета не се препоръчва за хора, които имат проблеми със стомаха, тъй като лимоновият сок в съчетание с лютия червен пипер може да предизвика нежелани реакции.

По време на диетата на ден трябва да се изпиват дванадесет чаши лимонада. След като диетата приключи, три дни се консумират леки зеленчукови супи и плодове. Чаят от лайка, комбиниран с лимонов сок, действа като разхлабващо и пречистващо средство. Той спомага за изхвърлянето на токсините от организма и нормализира метаболизма. Пие се три пъти дневно преди хранене.

Чаят от джинджифил с лимон подобрява обмяната на веществата, стимулира имунната система и действа добре върху цвета на кожата. Този чай се пие след хранене.