Напрежението в Асеновград избухна. Хиляди хора тръгнаха на шествие от кръговото близо до Община Асеновград към самата сграда на Общината. Там престояха 10 минути, след което организаторът на протеста обяви неговият край, съобщи репортер на TrafficNews.bg

В този момент положението излезе извън контрол. Стотици хора тръгнаха да тичат в посока циганската махала на града. Рокери вече бяха заобиколили протеста, за да се насочат натам. В момента част от протестиращите са спрени с полицейски кордон, а друга част продължават да тичат към ромската махала. Образувало се е и задръстване заради протеста.

Малко по-рано стана ясно, че риск от ескалация на напрежението в Асеновград има. Там се събраха хиляди хора на протест в подкрепа на гребците от града, нападнати от роми. TrafficNews.bg неофициално научи, че някои от протестиращите чакали "да се стъмни". 

Етническата окраска на сблъсъка от понеделник вечер създава опасения, че мирният протест в Асеновград може да се превърне в една втора "Катуница", както зоват във фейсбук някои по-крайни хора. Припомняме, че през 2011 г. в село Катуница избухнаха размирици срещу семейството на Кирил Рашков - Цар Киро. 

Полиция отцепи достъпа на автомобили до центъра на града малко след 20 ч. Към протеста продължават да се присъединяват хора, като около 21 ч. започна и шествие по улиците на града. Продължават да пристигат и още рокери. Сред протестиращите има хора на всякаква възраст - има младежи, семейства, родители с деца. Там са и близки на гребците.

"Не е нормално да нападат едни спортуващи деца и държавата да не може да ги защити", заяви майка на дете от клуба пред репортер на TrafficNews.bg. Утре децата ще имат състезание на Гребната база в Пловдив.

Коментарите във връзка с мелето можете видите ТУК

Над 3000 души се събраха в Асеновград още в 20 ч. - първата новина четете ТУК

Видео ВИЖТЕ тук:

Вижте ВИДЕО на ЖИВО от протеста:

Полиция отклонява движението:

Множество рокери се включиха в протеста: