В пловдивския хипермаркет МЕТРО разкриха какво е качеството на плодовете, зеленчуците и месото. От веригата твърдят, че са въвели нов модел при търговията с плодове и зеленчуци, разчитащ на директно партньорство с малките земеделски производители.

В пловдивските магазини на веригата вече продават и био зеленчуци и плодове. Как изглежда новият щанд и какви са предимствата на новата инициатива – вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

„МЕТРО вярва, че ако се насочим към местното производство и местните производители, технитете продукти ще достигат много бързо до нашите клиенти и ще им гарантират качеството и свежестта, на които те разчитат, за да си гарантират успех.“, казват от компанията.

„Ние обаче правим повече от това. Като променяме своя бизнес модел в плодовете и зеленчуците, ние подкрепяме устойчивото развитие на малкия земеделски бизнес и допринасяме за растежа на местната икономика. Нашият нов модел позволява на българските фермери да доставят своята продукция директно в магазините на МЕТРО и им гарантира справедливи цени за отгледаното от тях”, добавят още от веригата.

МЕТРО е заложил в асортимента си за 2017 година 150 местни сорта български плодове и зеленчуци. Над 12 000 тона е очакваното минимално количество плодове и зеленчуци, което ще бъде доставяно до магазините на МЕТРО годишно.

„Хората, които ще ни се доверят, ще получат - първо достъп до родния пазар и респективно до нашите магазини. Също така те ще получат цялата подкрепа, която им е нужна от голяма международна компания, тъй като повечето от производителите в България са малки и независими фермери, които нямат силата и възможността да разрастнат продукцията си.“, казва Георги Гърневски, ръководител проект „Плодове и зеленчуци“ в компанията.

„Ние ще им предоставим подкрепа във формата на информация, благодарение на институтите, с които работим; помощ при пакетирането на продукцията им – ще ги научим как да пакетират и да подготвят продуктите си за търговската мрежа. Това, което се изисква от фермерите е просто да произвеждат вкусна и автентична продукция, а всичко друго ще зависи от нас“.