Средно образование в Пловдив, висше – в чужбина. Такъв път чертае за себе си пловдивският ученик Атанас Бунтов. Възпитаникът на Математическата гимназия постигна голям успех, изкарвайки максималния брой точки на изпитите по български език и математика след 7 клас.

Успехът дава възможност на Атанас да влезе във всяка една гимназия в страната. Въпреки това той е решил да не изневерява на Математическата, където учи от пети клас. Ще продължи обучението си там, като един от аргументите му е, че познава учителите.

По-нататък обаче съдбата най-вероятно ще прати и него зад граница. Отличникът все още не гледа твърде напред в бъдещето, но смята след гимназията да продължи да учи в чужд университет. Според него там обучението е на по-високо ниво. Атанас обаче все още не е решил дали ще се занимава с математика или информатика, но твърдо заявява, че ще е „едно от двете”.

Успехът на Атанас е дошъл след много учене. Най-напред се е класирал на национален кръг на олимпиада по Български език. Там е успял да стане първи, което автоматично му донесло 100 точки на външното оценяване по предмета. След това се е явил на редовния изпит по математика след 7 клас, като и там е успял да постигне максималния резултат. И за двете се е готвил както с помощта на учителите си, на които е много благодарен, така и с множество упражнения и задачи вкъщи.

Математическата влезе в топ 3 на най-добрите училища - вижте списъка ТУК

Повече за Атанас чуйте от самия него във ВИДЕОТО: