От болницата в Пазарджик прогнозират, че ще имат финансови проблеми заради големия брой ранени, които лекуват и за неизвестните около съхранението на телата на жертвите, което струва по 250 лева на ден.

„10 трупа, които струват всеки ден много пари на болницата, използвайки хладилната камера. Колко дни ще стоят – никой не знае”, твърди директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Васил Вълчев.

Прогнозата е, че разходите по лечението на ранените и съхранението на телата ще са десетки хиляди левове. По тази причина е нужна помощ от държавата.

 „Както виждате всички неосигурени, тежко болни, катастрофи, аварии и ранени – всичко отива в областните болници, а за това трябва някой да плаща”, казва още той.

Подробностите – вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

Лекарите в Пазарджик се борят за живота на двама от ранените 8 бежанци при катастрофата на магистрала Тракия. В пътния инцидент загинаха 10 души, в това число и 16-годишният шофьор без книжка. Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че най-вероятно каналът, през който катастрофиралите на АМ „Тракия” са влезли в България, е организиран от чужденци, пребиваващи у нас.

Двама от пострадалите бежанци се намират в пловдивско лечебно заведение, а другите шестима в пазарджишката болница. Те са с различни травми по тялото.Двамата в тежко състояние са претърпели операции. Единият е с разбита челюст и изваден далак, а другият е с множество счупвания.

Според МВР, 16-годишният шофьор е получил 1000 лева, за да превози от турската до сръбската граница всички 17 мигранти.
Разследването на случая продължава.