Служител на Общинска охрана, който отговаря за бариерата в Стария град,  показа с действията си пълен антипод на длъжностната си характеристика, сигнализира ни наш читател. Той е станал по неволя пряк участник в екшън, спретнат от служителя, който трябва да бди за реда и пропусквателния режим в архитектурния резерват.

Пловдивчанинът паркирал вчера около обяд, близо да бариерата в Стария град, от вътрешната й страна, като забелязал, че до нея има конус. Въпреки че има пропуск за влизане в защитената територия, служителите от общинска охрана скочили срещу него и започнали да му нареждат да си премести  колата. Причината била, че там не трябва да има спрени коли, за да не се образуват тапи. Точно в този момент обаче охранителят махнал конуса и приканил водач на лъскаво возило да паркира на мястото.  

Тогава нашият читател изпаднал в недоумение защо трябва да премести колата си, за да паркира друга там, при положение, че и двамата имат пропуски. Зададените въпроси от гражданина към охранителите, отприщили гнева на гавазите. Единият от тях буквално изпаднал в амок, след като видял, че е сниман с телефон.  Последвало гонене, грозно псуване, както и заплахи за саморазправа. Слава Богу, нашият читател успял да се отърве без да пострада от гневния служител на реда.

Свързахме се с директора на Общинска охрана Александър Стайков, като му изпратихме видеото, в което неговият служител е главно действащо лице. Директорът остана меко казано възмутен от това, което видя.

„Абсолютно неприемливо е поведението на нашия служител. Възмутен съм и като работодател, и като гражданин. Проблемът с бариерата на улица „Съборна” е огромен. Там скандалите са постоянни. Нашите служители ежечасно биват заплашвани и обиждани и в един момент явно напрежението им идва в повече. Това обаче по никакъв начин не оправдава неговите действия! Вече разпоредих проверка и ще искам обясненията на служителя, като ще приложа цялата строгост, която ми позволява вътрешният правилник”,  заяви Александър Стайков.

Ето и видеото от инцидента вчера: