Отровиха едно от кучетата на Стойчо Марков, който е собственик на питбула, нахапал дете в пловдивското село Динк. Стопанинът на кучетата заяви пред TrafficNews.bg, че тази сутрин е открил мъртвото животно в парцела, в който го държи. Умъртвеният питбул не бил този, който е нахапал момченцето на 19 май.   Марков каза, че е пуснал жалба полицията и прокуратурата.

 „До няколко дни щях да махна кучетата. Да, виновен съм, че детето пострада, но това ли е начинът?”, пита Марков. Той каза още, че е обещал да махне кучетата след инцидента с детето, но след този случай нямало да даде другия питбул.

„Ще си взема още едно куче и ще си гледам, и ще си ги разхождам, разбира се, с намордник и повод. Ако ще да ме глобяват още”, каза още Марков.

Припомняме, че на 19 май питбул нахапа дете в пловдивското село Динк.

Момчето разказва, че си играел с приятели в парка, когато Стойчо Марков се появил с един от питбулите си и седнал на една пейка. Кучето било вързано, но без намордник. Момчето отишло да погали животното. Неговата майка Цветана разказва, че Димитър попитал дали кучето е опасно, но собственикът Стойчо казал, че не е и че никога не било хапало хора. Изведнъж обаче питбулът станал агресивен.

„Не знам какво му стана. Скочи, аз се отдръпнах. Удари ме с муцуна, паднах в едни храстчета, които ме придържаха, а кучето ме одраска по бузата и ме захапа по корема”, разказва момчето. Димитър се уплашил, ударил кучето по главата с ръка, а в същия момент собственикът успял да реагира и да дръпне животното. Възползвайки се от момента, момчето избягало.

Ето и историята от 19 май: