Марки от световен калибър вече преговарят с инвеститорите на новия ритейл парк в Кючук Париж, научи TrafficNews.bg. Новият търговски комплекс ще бъде върху бившето тържище до Първо районно управление. Теренът е частен и досега сергиите са били под наем.

В момента тече пълно проектиране на терена, който е от 4,5 декара, а след това може да се пристъпи и към строителството, обясни пред TrafficNews.bg инвеститорът Георги Райков.

Строителството ще бъде едноетажно, като ще има над 5 различни корпуса в П-образната структура на бизнеса парка.  Три от тях ще бъдат с квадратура от около 500 кв.м, а за другите има възможност да варират  между 1000 и 2000 квадрата търговска площ. Паркингът ще бъде за 130 автомобила, като най-вероятно ще има два входа –  един от „Македония” и един от откъм хипермаркетите в близост. Георги Райков обясни, че тези детайли ще бъде изчистени в близките седмици.

Очакванията са този месец да започне геодезическо заснемане и геоложко проучване на терена, като реалното строителство е предвидено за края на юни.  Ако всичко върви по план, ритейл паркът трябва да отвори врати през първото тримесечие на 2018 година.

Почти сигурно е, че световните вериги за козметика DM, както и датската JYSK ще имат свои магазини. Голяма верига казина също ще направи чисто нова игрална зала.  В момента вървят преговори и с други известни марки за храни, дрехи и козметика.

Вижте какво каза още инвеститорът Георги Райков пред TrafficNews.bg: