Младият пловдивчанин Петър Мавродиев заминава за Виена за операция, която може да промени живота му. Ученикът от Търговската гимназия от дете страда от церебрална парализа. Тя най-сериозно е засегнала единия му крак. Най-накрая, с помощта на благодетели, семейството му успя да събере достатъчно средства, за да замине за Австрия. Там Петьо ще бъде подложен на операция на крака, която ще му позволи да ходи нормално и евентуално да се справя с предизвикателствата на ежедневието сам и без чужда помощ.

Въпреки това са нужни още средства. На момчето му предстои рехабилитация. Ще му е нужна и специална ортеза, чиято цена все още не е ясна. Ученикът е много близо до сбъдването на мечтата си, но има нужда от помощта на всеки добродетел. Можете да му помогнете в борбата за нормален живот, като изпратите дарителски смс с текст DMS PETAR на номер 17 777. 

Петър и баща му Емил Мавродиев гостуваха в предаването на TrafficNews.bg "АКТУАЛНО". Те разказаха за проблемите с институциите в България, които уж трябва да помагат на инвалидите; за отношението към хората в неравностойно положение в страната; за това как момче с церебрална парализа се справя с живота в Пловдив и може ли човек с проблем като неговия да се справя сам в града.

ГЛЕДАЙТЕ предаването АКТУАЛНО с гости Петър и баща му Емил: