Общинският съвет в Пловдив на практика скъса споразумението, което придобива 20,63% от акциите в „Международен Панаир Пловдив АД”. След гласуване с огромно мнозинство , цели 39 съветници гласуваха за отмяната на решението взето преди две седмици, четирима против и трима въздържали се.

Дебатите продължиха повече от два часа, като против решението на пловдивския парламент се обявиха само четирима общинари от БСП, както и тези от ЗС „Александър Стамболийски”. Според кмета Иван Тотев това решение, което е трябвало да се вземе, е било икономически логично. И ако Община Пловдив била частна фирма то със  сигурност е щяла да приеме тези акции, но в политиката трябва да се отговаря на обществения интерес.

Явното желание на пловдивчани в случая е да не се влиза в договорки с Георги Гергов. Запитан дали очакванията на пловдивчани не са били същите и преди две седмици, а развалянето на сделката е дошло след нареждане на Бойко Борисов, Иван Тотев отговори, че ГЕРБ е политически отговорна партия, която стои зад хората и техните интереси. Той дори даде пример с това, че преди няколко дни инициативния комитет за построяване на пловдивска опера са отишли при него и са поискали нов парцел за нейното построяване, като са отхвърлили възможността това да бъде Панаира.