Трафикът в Пловдив определено може да е изпитание за нервите на водачите. Задръстванията, високата скорост на някои автомобили, безумните изпреварвания, липсата на включени мигачи - все неща, които да те накарат да се замислиш нямаше ли да е по-добре, ако беше тръгнал пеш. Често в основата на проблемите стоят шофьорите, които смятат, че правилата не важат за тях.

Такива са и тези, които пренебрегват знаците на кръстовището на улица "Цар Иван Александър" с улица "Гладстон". При движение от юг на север водачите там се изправят пред знак, който посочва, че е задължително да завият надясно. Някои от тях обаче се считат за хитри и вместо това завиват наляво, като се опитват да намерят пролука в колоната от автомобили, която се образува на светофара на "Гладстон" с булевард "Руски". 

Читател на TrafficNews.bg ни изпрати видео на два такива случая, на които е станал свидетел. В единия случай нарушителят кара баничарка, в другия - шофьорът е с джип. И двамата обаче пренебрегват знака и завиват наляво по "Гладстон". Естествено, във вече образувалата се колона от коли няма кой да се засили да прави място за нарушителите. Така те остават почти успоредно на пътното платно, а идващите от "Руски" към центъра се чудят как да ги избегнат... и да избегнат катастрофа.

 Вижте наглите изпълнения във ВИДЕАТА: