Поведението на шофьорите на пътя е нещо много любопитно. Когато друг прави нарушение го ругаем, крещим му, недоволни сме. Когато обаче ни се отдаде възможност, ние също се изкушаваме да си затворим очите за някое правило или закон. Защо? За да спестим няколко секунди. Секунди, които биха могли да костват живота ни, ако нещо се обърка.

Червеният сигнал на светофара показва на шофьорите, че преминаването е забранено. Водачът от видео, изпратено ни от читателка на TrafficNews.bg, обаче удобно забравя за това. Автомобилът се движи по булевард "Санкт Петербург". Спира на кръстовището с "Лев Толстой", където този участък от булеварда е затворен. Тръгва да завива надясно, към Лаута, но светофарът е червен.

Няколко секунди шофьорът стои на място, както си му е реда. Изчаква група пешеходци да преминат. След това изведнъж решава, че червеното магически се е превърнало в зелено и завива надясно, нарушавайки закона. Защо? За тези няколко секунди ли, питаме се ние? И се чудим какво щеше да стане, ако го беше засякъл друг автомобил. Но в такива ситуации нарушителите все си мислят, че ще им се размине и до инцидент няма да стигне.

Светофарът е измислен именно за това - да няма инциденти, а не всеки да кара както иска. Но както вече ви показахме, минаването на червено е любимо нарушение на водачите.

Вижте ВИДЕО с нарушението: