Шофьорите продължават да не спазват знаците и най-нахално навлизат в насрещното по булевард „Руски”. Десетки хора сигнализираха в TrafficNews.bg за опасните маневри на пловдивчани и не само.

Читателка успя да заснеме за по-малко от минута шест коли, навлизащи в забранения участък. Най-много се оказват нарушенията в час пик.

По едната лена се образува всекидневно колона от автомобили. Липсата на търпение и чувство за отговорност, кара водачите да преминат в насрещното и да се включват по улица „Преслав”.

Друг интересен сигнал бе изпратен от пловдивчанин, който е бил потресен от наглостта на водач на лек автомобил. Господинът е бил последна кола на колоната, която продължава до Търговската гимназия. В един момент явно му е писнало да чака, дал назаден и навлязъл в насрещното.

Порочната практика продължава от близо месец. Разположен патрул на КАТ имаше няколко дни на мястото, но и полицаите не усплашиха нарушителите.

Припомняме, че от началото на месеца за движение е затворено източното платно на булевард "Руски" от кръстовището с улица "Преслав" (т.е. към пожарната) до това с "Гладстон".

Предупредителни знаци са поставени още от кръстовището с "Генерал Данаил Николаев", няколко метра преди левия завой за "Преслав". Знаците посочват, че водачите, движещи се в посока от "6 септември" към "Руски", трябва да преминават в най-дясната лента на западното платно на булеварда.