Възратна пловдивчанка, която отиде до урните в училище "Димитър Талев" тази сутрин има едно единствено желание от следващия премиер - да изгони младите от кафенетата.

По думите й, в момента масово младежите не работят, пушат цигари и разчитат на родителите си да ги издържат. Младите пък имат свои очаквания от следващото правителство - какви са те - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

Най-ниска избирателна активност от цялата страна тази сутрин беше отчетена в Пловдив. Тук бяха гласували малко на 4% от населението до 10 часа. По обед обаче се забеляза раздвижване пред секциите и дори на места се образуваха опашки. Активността към 12,30 часа по данни на ЦИК надхвърли 20%.

Окръжната прокуратура в Пловдив проверява 7 сигнала за купуване на гласове.

Своето право на глас в града под тепета упражни и главният прокурор Сотир Цацаров.

Той съобщи, че има един задържан председател на Секционна избирателна комисия в Плевенска област за търговия с вот, а 8 са обвиняемите лица до тази сутрин.

Прокуратурата е образувала до момента 73 досъдебни производства, а борят на сигналите е 534. Има вече постановена и една присъда – 1 година и 11 месеца лишаване от свобода по обвинение за купуване на гласове в Мездра.

В сравнение с предишните парламентарни избори през 2014 година сигналите сега са се увеличили почти двойно, каза главният прокурор.

По думите му схемите за купуване на гласове са същите като досега – индивидуално в определени населени места, на определени елементи от населението и корпоративен вот, чрез който работодатели от големи компании подсказват, или внушават на подчинените правилният начин да гласуват чрез всякакви видове агитация, включително раздаване на храни и парични бонуси.