Фолклорни и съвременни танци на различни народи – от България, Непал, Индия и Африка бяха показани по време на Първия национален студентски фестивал на медицинските университети в България, който се организира по инициатива и с домакинството на Медицински университет – Пловдив, както и с подкрепата на Община Пловдив.

Целта е да се даде сцена за изява на художественото и научното творчество на студентите. В него взеха участие студенти от МУ - София, МУ - Варна, МУ-Плевен, Медицински факултет на Тракийския университет Стара Загора и МУ - Пловдив. Всеки университет се представи с по 5 изпълнения, а участие взеха общо 130 студенти. 

„Животът на студентите е пълноценен, когато не им остава време за социалните мрежи. Спортът и изкуствата са детоксикация и антидепресант. Най-важното качество на личността е нейната духовност.”, коментира ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев при откриването на фестивала. 

Откриването на фестивала с гайдари от Плевен и изпълнението на английски Госпъл хор от МУ-Пловдив - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: