„Кралят на клошарите” Душко Абаджиев отказал настаняване в дом за възрастни хора в Пловдив. Той потвърди пред TrafficNews.bg, че такава възможност му е била предлагана. Абаджиев обаче дори не си направил труда да отиде и да погледне дома.

„Някакви домове такива, но какво да ида да гледам?”, обяснява Душко. „Аз ако вляза там и трябва да умра”, допълва той. Пояснява, че нямало да му понесе гледката на болни хора. Това щяло да разболее него самия дори още повече. Мъжът, който живее до паркинг, намиращ се на булевард „Васил Априлов”, дори в момента се оплаква от лошо здраве. Изкарал е зимата при приятели, но сега отново е на открито.

Въпреки това твърдо отказва да се възползва от предложението да бъде настанен в дом. Вместо това иска да му бъде дадено общинско жилище – апартамент. Имало много такива, в които никой не живее, и той иска един от тях.

Иначе Душко е твърд в позицията си, че няма да се махне от мястото, което обитава, нито пък ще спре да събира кашони. Заявява, че по-скоро ще сложи край на живота си, отколкото да се махне от района. Мъжът вече веднъж вдигна накрак полиция и пожарна, заплашвайки, че ще се самозапали.

Причината за новата му порция гняв е това, че от „Чистота” дошли да почистят мястото, което той обитава. Изхвърлили захвърлените там боклуци, както и част от „имуществото” на клошаря, между което и голямо количество кашони, които той бил приготвил за вторични суровини.

Душко е бил предупреден за посещението и че трябва да разчисти района. Сутрешната акция на местообитанието на Душко е част от поредица такива. Кметът на район „Централен” Георги Стаменов вече заяви, че всички свърталища и „землянки” на скитници в района ще бъдат разчистени. Не само Душко, но и други от тях отказват настаняване в домове и предпочитат да стоят на улицата.

Вижте какво заяви Душко пред камерата на TrafficNews.bg в следващото ВИДЕО: