Шофьорът на шкодата, причинил тежката катастрофа в село Труд, е бил много пиян, научи TrafficNews.bg. Дрегерът е отчел 1,63 промила алкохол и той е отведен с белезници в районното в Труд.

Преди два часа три автомобила катастрофираха на пътя Пловдив – Карлово. Това е станало след като шкодата е влязла в насрещното и се е ударила в джип „ Хюндай Санта Фе”, а после и във „Фолксваген Голф”.  Джипът се е обърнал по таван, а голфът е помлян. В болница със счупен крак е откарана млада жена, която е пътувал във фолксвагена.

„Видях го, че идва срещу мен, но нямаше накъде да избягам. Карах с доста ниска скорост, защото щях да завивам. Шкодата ме блъсна, джипът се удари в бордюра и се обърна. Останах блокирана вътре и после ме извадиха” разказа водачката на хюндая.

Шофьорът на шкодата, 53-годишен мъж, изскочил и започнал да се извинява. „Очевидно е задрямал на волана, тъй като караше право срещу нас”, коментира жената от джипа, която по чудо е без травми.

Заради тежкия инцидент в посока Пловдив се бе образувало сериозно задръстване. По данни на читатели, то започва още от село Граф Игнатиево. От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че временно е ограничено движението в двете посоки по път II-64 Пловдив-Карлово в района на Труд. Движението се осъществява по обходен маршрут: по път III-606 Строево - Малък Чардак - Голям Чардак - Неделево и от Неделево по общински път Неделево - Царимир - Граф Игнатиево

Ето какво ракзака Васка Ел Зейн пред ТРАФИК ТВ, която е управлявала преобърнатия джип: