За по-малко от 24 часа бяха събрани парите за лечението на Ахмед Моллов от Пещера, за когото писахме. Вчера ви разказахме историята на 62-годишния мъж, който твърди, че е предостъпил реда си за трансплантация на младо момче. След подкрепата на добри българи той скоро ще замине за лечение в Турция.

Семейството благодари на всички, които се отзоваха на молбата им и молят да не се дарява повече, предаде нова тв. Излишните пари ще бъдат предоставени на друг човек в нужда.

Преди няколко години Ахмед Моллов и съпругата му се озовават в болница в София заради донорска ситуация. Мъжът е с бъбречна недостатъчност и се нуждае от трансплантация. Лекарката го пита дали е склонен да отстъпи реда си за трансплантация на младо момче. Той веднага се съгласил.

„Аз имам две щерки”, казал Ахмед. „Недай си боже нещо да стане! Давам си реда! Аз съм съгласен, подписвам се. Давам си реда на децата. Те какво са видяли от живота? Нека и то да си живее!”, заявил болният мъж.

След направената добрина мъките на Ахмед продължават. Той е със 100-процентова нетрудоспособност и през ден е на хемодиализа. Дори днес е в болница. Надеждата за него е трансплантация на бъбрек в чужбина, като донор ще бъде съпругата му.

"Много е трудно, много е мъчно през ден да ходиш, виждаш как мъжът ти се измъчва с последните си сили”, разказва Кери Моллова за трудностите, с които се сблъсква мъжа при хемодиализата.

За операцията трябват 23 хиляди евро, които семейството няма. Беше нужна помощ. Ахмед някога е проявил добрина, а сега се нуждаеше от такава, за да може най-накрая да живее един нормален и спокоен живот. И я получи!