Кръстовището на булевард "Руски" с улица "Генерал Данаил Николаев" съвсем скоро може да се превърне в сцена на нова трагедия. Причина за това е, че начинът, по който се движат автомобилите там заради затварянето на участък от булеварда. Припомняме ви, че точно на това място стана касапницата, при която аудито на Любомир Трайков удари пежо. Впоследствие загинаха трима от пътувалите във втората кола.

Рискът от тежка катастрофа сега идва от новата организация на движението на това място. От началото на месеца затворено за движение е източното платно на булевард "Руски" от кръстовището с улица "Преслав" (т.е. към пожарната) до това с "Гладстон". Предупредителни знаци са поставени още от кръстовището с "Генерал Данаил Николаев", няколко метра преди левия завой за "Преслав". Знаците посочват, че водачите, движещи се в посока от "6 септември" към "Руски", трябва да преминават в най-дясната лента на западното платно на булеварда.

Много от тях обаче решават да направят нещо съвсем различно - те навлизат в насрещното, за да могат да свият наляво по "Преслав". По този начин във всеки един момент могат да се сблъскат с водачите, идващи от "Преслав" към "Руски". Налице са и забранителни знаци, които уведомяват водачите, че не могат да навлизат в източното платно (в случай, че не са се сетили сами). Това обаче не спира нарушителите.

Пловдивчани обаче смятат, че проблемът не е в шофьорите, а начина, по който са поставени знаците и е реорганизирано движението. Според тях е безумно да трябва да преминат "половината град", т.е. да стигнат до кръстовището с "Гладстон", за да могат да стигнат след това по "Преслав" или друга цел в този район. Организацията там обаче скоро едва ли ще се промени - ремонтът на източното платно на "Руски" по план трябва да продължи 4 месеца, т.е. чак до началото на юли.

Най-важното обаче си остава да се избегнат катастрофите, защото споменът за касапницата там все още е пресен в главите на много хора. В нощта на 18 ноември миналата година мъж и жена загинаха в катастрофата на кръстовището на "Руски" и "Ген. Данаил Николаев" в Пловдив. Ауди A7, управлявано от Трайков, блъсна пежо, в което са пътували загиналите. Момиче, също пътувало в пежото, след дълга кома в пловдивска болница също почина.

Вижте ВИДЕО и мнението на пловдивчани за организацията на движението: