Платформата за образование на  Google, която вече е и на български език, започва постепенно да бъде налагана в пловдивските училища, заяви зам.-кметът Стефан Стоянов. Вече в 7 школа тя е стартирала пилотно, като се очаква постепенно да обхване цялата образователна система под тепетата.

Чрез програмата на Google целият учебен процес се дигитализира – от занятията в час до домашните работи. Най-малкото това ще доведе до края на големите чанти, пълни с учебници и тетрадки, но това не е единственото предимство, обясни Стоянов. Чрез програмата ще може децата да бъдат в крак с най-иновативните методи в образованието в целия свят.

За налагането на системата обаче е нужна и дигитализация на учебните пособия в самите школа. Днес в ОУ „Васил Левски” бяха представени интерактивните дъски и големите таблети, чрез които децата се учат по много по-интересен и динамичен начин,а  кметът Иван Тотев и заместникът му Стефан Стоянов се запознаха с  методите.

Програмата за въвеждането на иновации в училищата в Пловдив бе стартирана преди 5 години. Досега всяка година училищата можеха да се борят за 40 000 лева на година, с които да закупят модерни пособия за занятията си. От тази година сумата вече набъбна до 180 000 лева.  Паралелно с нея вървят още няколко програми, по които да се модернизират класните стаи на пловдивските ученици.

Вижте повече в следващото ВИДЕО: