Сън стои в основата на зрелищния флашмоб, провел се в Пампорово навръх 3 март. Това разкри самата организаторка на масовото спускане по писта с носии и трибагреници. Антония Каменичка разказа пред TrafficNews.bg, че сънувала как множество хора се спускат със ски и сноуборд, облечени с традиционни носии и развявайки български знамена. След като се събудила решила, че тази идея трябва да стане реалност.

Организирала събитие във Фейсбук, като очакванията й са били, че всичко ще протече под формата на флашмоб, включващ широк кръг от приятели. Много бързо обаче събитието привлякло интереса на българи от цялата страна. Над 2000 души отбелязали, че ще присъстват само за два дни.

И ето че спускането вече е факт - над 300 души се включиха в него, а още много други ги чака в подножието на пистата с камери, фотоапарати и телефони в ръце, за да увековечат момента. Последва и още една проява на родолюбие - традиционно българско хоро върху снега.

Антония е изключително радостна от успеха на събитието. Догодина се надяват то да е още по-голямо, за да може да намери място в книгата за рекорди на Гинес. Плановете са много повече хора да се спуснат с трикольори в ръце, като всички те са облечени в носии.

Вижте какво още каза Антония във ВИДЕОТО: