Двама криминално проявени младежи подгониха с нож ученици и директор на гимназията по облекло в Пазарджик. Инцидентът се е случил в голямото междучасие.

Възпитаници от училището закусвали пред входа на учебното заведение, когато към тях се приближили криминално проявените младежи, въоръжени с нож. Последвала гонка и опит за проникване в гимназията. На пътя им се изправила директорката, но те заплашили и нея. Как директорът на гимназията Янка Данчева коментира случилото се и какво каза говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов - вижте във видеото: 

 

„Аз не мога да кажа дали са били пияни и са употребили алкохол, но видимо изглеждаха неадекватни. Проявиха агресия, но за първи път ми се случва такъв случай, но успяхме адекватно да реагираме и да спрем провокацията от тяхна страна към нашите ученици и да предотвратим последствията от по-сериозен скандал”, заяви пред TrafficNews.bg директорът на училището Янка Денчева.

Предполага се, че са били под въздействието на упойващи вещества.

„Колегите от Криминална полиция са предприели действия незабавно и час по-късно двамата мъже са задържани”, коментира говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

 Срещу задържаните ще бъдат повдигнати обвинения. Полицията е иззела записите от охранителните камери, а полицейското присъствие в района на учебните заведения е засилено.