Повече от един час продължи сблъсъкът между кмета Иван Тотев и бизнесмените от района на Коматевско шосе заради ремонта на улица „Остромила”. Първоначално  хората от близките обекти категорично бяха против ремонта на улицата, докато не бъде завършено Коматевско шосе. Те поискаха гаранции и проекти от администрацията, че пътят няма да бъде затварян.

Първите  опити за комуникация между администрацията и бизнеса обаче не се увенча с успех. Градоначалникът заяви, че след като хората не искат тази улица още на следващата сесия парите ще бъдат пренасочени за други обекти.

„Вярвайте ми има множество обекти, които трябва да бъдат оправени. Не може да държим тази сума от почти 2 милиона лева в банковите сметки, при положение,  че има належащи ремонти. След това обаче не мога да гарантирам кога ремонтът на улицата ще започне, а тя е нужна”, заяви градоначалникът.

Най-активни в дискусията бяха собствениците  на близките цехове за производство на  пластмасови изделия и торти - Иван Диколаков и Илиян Петков. Те заявиха, че заради затварянето на Коматевско са загубили стотици хиляди левове, както и ценни кадри. Единственият път, който ги обслужва в момента е „Остромила”. Всеки ден оттам минават десетки камиони и бусове.

След като емоциите стихнаха кметът, гл. инженер на Общината, както и от фирмата изпълнител обясниха надълго и широко процедурата по ремонта на пътя. Те обещаха пълно съдействие на близките фирми. 

През целия ремонт на пътя едното платно ще бъде отворено. Дори ако се наложи цялостното му затваряне до 2 часа ще може да си осигури път на камионите или другата техника, която трябва да мине.  Всяка сутрин ще се прави съвместна оперативка, на която ще присъстват и фирмите. Градоначалникът остави своя личен телефон на предприятията и обеща 2 пъти в седмицата да идва.

„Признавам, че и ние допуснахме грешка като не направихме разяснителна кампания на бизнеса и хората в района”, каза Тотев преди да си стисне ръцете с Иван Диколаков.

От своя страна фирмата изпълнител обеща, че ще направи всичко възможно ремонтът да приключи до 2 месеца, в краен случай до 3. След края на реконструкцията улицата ще има същият вид като „Гладстон” – нова канализация, тротоари, асфалт и осветление.

Очаквайте ВИДЕО