Всички имаме мечти. Цели, които искаме да сбъднем. Някои са достижи, други не. Мечтата на 17-годишния Петър Мавродиев от Пловдив е напълно достижима - той просто иска да се оперира и да води пълноценен живот. Съвсем малко не му достига до сбъдването на тази цел. Пари за нужната операция има, но не и за разходите по пътя и престоя във Виена, където ще бъде направена тя, както и за тъй необходимата му следоперативна ортеза. А не бива надеждите на един млад човек за нормален живот да бъдат потъпквани, не и когато той е толкова близо до успеха.

"Искам тази операция да стана реалност, за да мога след това да си поставя нови цели, да продължа образованието си", разказа Петьо пред камерата на TrafficNews.bg. Иска да кандидатства в университет, но ще реши какво едва след операцията. В момента е фокусиран изцяло върху това състоянието на краката му да бъде подобрено.

А каква е историята на Петьо? Ражда се преди 17 години с детска церебрална парализа. Болестта засяга най-вече краката му, а през последната година и половина левият му крак започва да се изкривява значително. Момчето трудно ходи само, нуждае се от помощта на родителите си и близки. А иска да е самостоятелен, независим. Не иска да е тежест за тях - иска да се справя сам и да се чувства пълноценен.

Възможността за това е налице - вече са осигурени средства за операция на крака на Петьо в клиника във Виена, където вече му е бил направен анализ на походката. Семейството обаче не може да си позволи сумата, нужна за пътуването, престоя и задължителната ортеза, която държи крака изправен след операцията. Всичко това ще струва около 10 000 евро.

Всички с добро сърце могат да помогнат на Петьо да постигне мечтата си. Кампанията в негова подкрепа вече набира сила. Последният пример - фризьорка с добро сърце, която направи прически с благотворителна цел, за да подпомогне семейството на ученика. Започната е и DMS кампания, чрез която всеки може да помогне на младия пловдивчанин.

Вие също можете да го направите, като дарите 2 лева за Петьо. За целта изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS PETAR на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel). 

Вижте цялата история на Петьо, разказана от него и баща му: