Две са причините да се пристъпи към бутането на 34-те ромски незаконни постройки на улица „Бъндерица” в Столипиново. Предстои разширяване на улицата, а част от къщите попадат върху уличната регулация. Други пък са твърде близо до река Марица и има риск от наводнение.

„Тези постройки са построени върху общинска земя, без съответната документация, което означава, че това са незаконни постройки”, заяви пред TrafficNews.bg кметът на район "Източен" Николай Чунчуков. 

В момента още тече обследване на къщите. Багерите ще влязат след като приключи то. Това ще стане след още няколко месеца. Ромите в квартала не са доволни, защото се страхуват, че ще останат на улицата. Живеещите в махалата още през октомври са получили писма, че предстои бутане. Още обаче не са се изнесли – нямало къде.

„Някои от тези хора, за които действително се окаже, че няма къде да отидат да живеят, ще бъдат настанени временно в кризисни центрове”, заяви Чунчуков.

Много от ромите обаче настояват за общински жилища. Такива могат да получат само онези от тях, които отговарят на нужните критерии.

Вижте подробностите във ВИДЕО репортажа: