Шампионът от турнира Sofia Open Григор Димитров благодари първо на родителите си и треньора си. След това той насочи благодарностите си към българската публика, която го подкрепяше през целия турнир в столицата. На подвикване "Обичаме те, Гришо!" дошло от трибуните, Димитров отвърна просто - "И аз вас".

Купата бе връчена на Григор от министър-председателя Огнян Герджиков.

"Успях да спечеля и в България! Тази титла означава наистина много за мен, спомням си, че чувството беше същото като играех държавни първенства", каза шампионът. Той разкри, че се е почувствал отново като дете докато играе пред родна публика, съобщи репортер на TrafficNews.bg.

Опонентът му на финала - Давид Гофен, поздрави Григор за титлата и се пошегува, че може би трябва да го нарича "Гришо", повлиян от скандиранията на публиката. Белгиецът посочи, че за пръв път е играл в София. Заяви, че се надява догодина отново да е част от Sofia Open.

Минути по-рано цялата зала се разтресе от оглушителните викове на публиката, когато при последното разиграване Гофен прати топката в аут, с което Григор грабна трофея. Веднага след това българинът поздрави опонентът си, а след това падна и на колене пред хилядите в Арена Армеец.

Вижте атмосферата от финалните мигове на двубоя: