Висилка и Симеон Симеонови бяха част от хората, които се престрашиха да дойдат пред централата на ЕВН в Пловдив, за да протестират. Те твърдят, че сметката им за ток за последния месец е двойно по-голяма.

„Миналия месец имахме 130 лева ток, а този 260 лева, не смятаме, че високото потребление е оправдание за нашата двойна сметка”, казва Симеон Симеонов.

Той и съпругата му разбрали за протеста час преди началото. Разочаровани са от малкия брой хора. Не смятат да обжалват размера на сметката си, защото нямат алтернативен начин за отопление в дома си. Какво казаха още те и как премина протеста - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Граждани протестираха срещу високите януарски сметки за ток. Те се събраха пред енергодружеството за Южна България – ЕВН. Част от тях настояха компанията да ги преразгледа, защото са двойно по-високи от тези за предходния месец.

„ЕВН, вън!” и  „И преди и сега, всичко е мафия!”, скандираха двайсетината човека, които се събраха пред централа на на Енергото в Пловдив. Хората твърдят, че новите сметки с потребена електроенергия са нереално високи.

„Някои прослойки на обществото не си плащат тока, а на други им начисляват рекордни сметки”, гневеше се протестираща.

Василена притежава магазин на площ от 20 квадрата в центъра на града.

„Досега плащах между 120 и 140 лева всеки месец, а януарската ми фактура е на стойност 206 лева, но нищо не се е променило”, споделя пред TrafficNews.bg пловдивчанката Василена Йозер.

От ЕВН съобщиха, че през миналия месец са отчели рекордно потребление на ток и че средната сметка за електричество на техните абонати е 23 лева. Едва 14% от клиентите им имали консумация на ток от над 1000 киловат часа енергия и средната им сметка ще бъде около 270 лева. Голяма част от абонатите тепърва ще разберат размера на сметките си за последния месец.