30-годишният Запрян Стоянов,  който преди седмица разлепи обяви за издирване на 17-годишната си приятелка Даниела, а ден по-късно беше задържан от полицията в Пловдив по обвинение за ограничаване свободата на друго непълнолетно момиче чрез връзването й с верига, е освободен от следствения арест. Това стана ясно, след като мъжът сам дойде в редакцията на TrafficNews.bg, за да разкаже историята си пред камера, тъй като според него медиите са разгласили множеството разнопосочна и невярна информация.

Запрян се смята за напълно невинен по обвинението, че е завързал непълнолетното момиче в апартамента, който обитава.

„Всички доказателства са на моя страна. Самият факт, че ме пуснаха на свобода, е показателен. Но нямам право да издавам никакви подробности, тъй като разследването продължава. Въпреки всичко, очаквам до дни делото да бъде прекратено“, беше лаконичен мъжът.

Оказва се, че Запрян е бивше гадже на Даниела, която той обяви за изчезнала в началото на февруари. Към деня на изчезването си момичето живеело в квартирата му от близо 4 месеца, но съжителствали на приятелски начала. Разказва, че Даниела работила като проститутка, намирала си клиенти сама и той нямал нищо общо с нейния професионален избор.

„Аз само й казах, че тази работа е до време и че трябва да пести и събира парите, за да отвори порядъчен бизнес след няколко години. Самият аз разбирам от строителство и й предложих да купим бус и материали и да отворим фирма за изолация, а тя да бъде шефка“, обяснява Запрян.

Според мъжа, непълнолетната Даниела, която 12 пъти е била пускана за издирване от органите на реда, е много „разхайтена“ и той приел за своя мисия да я вкара в правия път. Припомняме, че майката на момичето е починала, а баща й блудствал с нея, затова девойката била настанена в защитеното жилище "Майка Тереза“, но изглежда, че изобщо не се е заседявала в социалното учреждение. Запрян се кълне, че девойката е била в приятелски отношения със „следователя“, който отговарял за нея, и затова органите на реда не я търсели.

„Тя бяга постоянно от дома и отсяда при всеки срещнат. Оставала е при мен няколко пъти за различни периоди, но после се влюби в мой приятел и се премести при него. Не мина много и се скараха, но тя настояваше, че е влюбена в него и ме помоли да ги събера. Дойде да живее отново при мен и така откарахме последните 4 месеца. (б.л. до деня на изчезването)“, твърди Запрян. Междувременно той хвърли нова светлина върху отношенията на Даниела с баща й, като според твърденията му, момичето продължава да влиза в сексуални взаимоотношения с родителя си, като го таксува с 50-левова миза.

По-рано в деня на изчезването си Даниела се разбрала да се види с клиент, отишла при него, после се върнала с възнаграждението си от 100 лева. Предала ги на Запрян, който по негови думи се явявал неин ковчежник, и се впуснала в нов лов за клиенти. Не след дълго открила в сайт за запознанства пореден желаещ да се порадва на нежни ласки, като уговорката била да я вземат с кола от спирката на Пловдивски университет.

„Тя винаги ми се обаждаше от телефона на клиенти, след като свърши, но този път не се обади. След като не се прибра, вече бях сигурен, че нещо лошо й се е случило и притеснен реших да разлепя обяви за нея. Мой приятел ми каза, че след като полицията я открила и разпитала Даниела,  са я настанили у приятелка, а не в дома, за да не бъде разпитвана от журналисти.“, посочва Запрян, като твърди че има пропуснато обаждане от Даниела във фейсбук в деня на освобождаването му от ареста, но признава, че не се е чувал с момичето.

Вината и съжалението не са сред емоциите, които Запрян чувства, напротив мъжът споделя, че още е притеснен за съдбата на Даниела, а междувременно очаква надлежните органи да отхвърлят обвиненията на другото непълнолетно момиче, тъй като е обеден, че е предоставил неопровержими доказателства в негова ползва.

Той твърди още, че е бил натопен от друга нейна приятелка, че я е връзвал с вериги и катинар за леглото, защото едната ревнувала от другата, а двете помежду си също имали чувства. Разказът на Запрян Стоянов – вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

 

Текст: Виктория Петрова, TrafficNews.bg