Краката на обездвижения Стойо Стойчев, който бе изваден от петима души от тоалетна край Пловдив, ще бъдат ампутирани. Това съобщиха за TrafficNews.bg от УМБАЛ "Свети Георги". Мъжът е бил приет с тежко измръзване на стъпалата. В момента е настанен във Второ хирургично отделение. Няма надежда стъпалата му да бъдат спасени и ампутацията е наложителна. Операцията обаче е била отложена поради факта, че цялостното състояние на Стойчо е много лошо. Той е бил оставен в реанимация и към хирургическата процедура ще се премине след като бъде стабилизиран.

Докато е в болницата, мъжът ще бъде посетен и от социални работници. Това съобщи зам.-кметът Георги Титюков. Ще бъде проведена анкета със Стойчо, за да се прецени в каква институция може да бъде настанен, за да не се върне отново на улицата. 

Както ви разказахме, загрижени граждани подадоха сигнал както към TrafficNews.bg, така и към институциите за състоянието на възрастния мъж. Наложи се социален работник да убеждава Стойчо да се съгласи да бъде качен в линейка и да постъпи в болница за лечение. От 26 години той обитавал района на изхода на Пловдив за Първомай. Тази зима обаче се обездвижил и не излизал от изоставената външна тоалетна, която ползвал за дом. Най-вероятно там, в нощите с минусови температури, крайниците му са измръзнали в такава тежка степен.

Вижте ВИДЕО от измъкването на обездвижения Стойчо. Предупреждаваме, че някои кадри са смущаващи: