Партията ДОСТ ще се яви на предстоящите парламентарни избори, като Обединение ДОСТ- коалиция между партията на Местан и партия Свобода и достойнство с председател Орхан Исмаил. Това стана ясно по време на пресконференция, дадена от лидера на партията Лютви Местан в Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg

След близо два часа дебати Националният съвет на ДОСТ възложи на Местан да сключи коалиция на изборите. По думите на Местан обединението е в следствие на надпартийна кауза за осигуряване на истинска демокрация без Сараи.

„Допусната е грешка, че на ДПС е даден феодален монопол в етническите райони. Трябва да се разбие този монопол и това ще стане от нас! Трябва да се постави точка на явлението Сараи!”, бе категоричен лидерът на ДОСТ.

От партията са сигурни, че на предстоящия вот бариерата от 4 процента ще бъде прескочена.

„Въпросът е с колко я прескачаме. Очакваме силна подкрепа от всички български граждани и от тези, които не по своя воля живеят извън страната. Искаме нормална европейска демокрация без Сараи”, допълни Местан.

От партията заявиха твърдо, че на изборите ще сме свидетели на много изненади. Както във вота така и от подкрепата към партията.

Основното притеснение на новата коалиция е репресията. Според лидерът  има груб и тоталитарен натиск към всеки, който иска да се запише към ДОСТ. 

„Емисари на Сараите за кратко бастисват семействата. Заплашват ги, че ще изгубят работата си”, заяви Лютви Местан.