Любителят на скъпото, а и безплатно уиски, който бе арестуван вчера в Пловдив е обрал още 5 магазина в ЖР „Тракия”. На 31 януари TrafficNews.bg публикува видео от наглата кражба в един от обектите. Тя е извършена миналия четвъртък, а от полицията реагираха светкавично и още на 1 февруари задържаха апаша.

С нас се свърза още един опарен собственик на магазин. Той разказа, че арестуваният мъж задигнал и от негов обект стоки и то съвсем скоро. Още четирима собственици на магазини също са били опарени от наглия крадец.

Сценарият на кражбите е един и същ - в магазина влиза млад мъж, облечен с дебело зимно яке и шапка. Той започва разговор с продавачката, докато оглежда щанда със скъпите уискита. Харесва си една бутилка и я взима в ръце. Оглежда я отвсякъде – капачка, етикет, дъно, след което забягва с нея от магазина.

„Защо чак, след като записът бе разпространен в медиите от полицията взеха мерки? Видеата бяха предадени на компетентните органи веднага, но реакция нямаше. Може би, ако собственици на другите магазини бяха публикували видеото по-рано, в знак на съпричастност, той щеше вече да е зад решетките”, смята собственикът на един от обектите.

Ето и новото видео с друга кражба на наглия мъж: