Бивш кадър на Министерството на земеделието и храните плати 22 500 лв. откуп, за да си върне откраднатата кола, в която било и любимото му куче. Александър Атанасов смята, че е бил набелязан от бандитите. След като напуснал министерството, станал председател на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители. На 18 януари вечерта Атанасов се прибирал към дома с личната си кола.

Той спрял лексуса си пред зеленчуков магазин на ъгъла на ул. “Драгалевци”, но оставил колата запалена, защото било студено, а кучето му - 2-годишният ваймаранер Арис, бил на задната седалка.

Докато Атанасов чакал на опашката, изумен видял как колата му потегля. Бизнесменът звъннал на тел. 112 и полицаи пристигнали за час, но не могли да открият крадците и колата.

Те иззели запис от охранителните камери, на който се виждало как мъж, облечен в черни дрехи и с качулка, закриваща лицето му, се качва в колата и потегля. Четири дни Атанасов нямал никаква следа нито от лексуса, нито от кучето. На 22 януари той получил обаждане с искане за откуп от 25 хил. лв.

“Исках си кучето и не ме интересуваше колата”, разказа той, цитиран от 24 часа.

Похитителите обаче отказали да му го върнат без лексуса.

“Повечето автокрадци биха взели само колата и оставали кучето отвън. Бил съм набелязан”, смята Атанасов.

Той успял да събере 22 500 лв. На 23 януари вечерта се върнал на пл. “Драгалевци” и оставил парите на оградата на близкото училище.

“Видях как двама мъже в черни дрехи и качулки ги вземат и бягат. Намерих колата с Арис в нея на мястото, откъдето я взеха”, казва Атанасов.

Отвън колата била в добро състояние, но когато я отворил, той намерил вътре изгризани колани, надрани седалки, покрити с изпражнения. Кучето било наплашено и отслабнало. В продължение на пет дни нито са го хранили, нито са го пускали навън, смята Атанасов.