Жестоки глоби за нарушаване на закона за движение по пътищата.  Това грози шофьорите, които не следват правилата. Промените са в сила от 21-ви януари и предвиждат по-сурови наказания. Освен, че ще бръкнат дълбоко в джобовете на джигитите, от КАТ ще имат право и да демонтират и номерата на колата, ако водачът й кара с над 0,5 промила алкохол в кръвта или след употреба на наркотици.

В глобите за алкохол ще има разграничение - шофиране с между 0,5 и 0,8 промила ще се наказва с 500 лева, а между 0,8 и 1, 2 промила - с 1000 лева.

Двойно са увеличени глобите за превишена скорост. Те ще варират от 400 до 600 лева в зависимост от това колко километра е превишението и дали е във или извън населено място.

Скептично на новите глоби гледат пловдивчани. Мнозина от тях са а мнение, че ако водачите досега не са спазвали правилата, „соленият” акт няма да ги спре. Други пък смятат, че така ще се спре войната по пътищата. Младите водачи са твърдо „за” строгите наказания.

Какво още споделиха шофьорите в Пловдив вижте в следващото ВИДЕО:

 

От два дни новите правила вече са в сила. За краткото време вече има един изгорял с две хиляди лева и свален номер.  Водачът бил спрян за проверка от пътни полицаи на Ботевградско шосе. Той отказал да духа на дрегера заради което номерата на жълтия му опел Астра били свалени, писали му и глоба от 2000 лева.  Мъжът ще може да регистрира номерата си отново едва след 1 година. 

Какви са новите санции за нарушителите може да видите ТУК