Десетки тирове от района на Пловдив са готови да тръгнат към гръцката граница, за да отговорят на действията на гръцките превозвачи. Това обяви собственикът на една от най-големите превозвачески фирми Илиян Филифов. 

По думите му българските превозвачи са готови да организират контраблокада на гръцката граница. Причината - обявеното намерение от страна на гръцките земеделски производители да затворят с тирове границата с България от 23 януари. Родните превозвачи твърдят, че  очакват големи загуби, ако се стигне до затваряне на границата ни в с южната съседка. 

Българските транспортни фирми вече обмислят действията, с които да отговорят на гръцките си колеги, ако затворят границата за тежкотоварни камиони и възпрепятстват преминаването й.

При последната блокада на гръцката граница, браншът у нас е натрупал 12 милиона лева загуби. По тази причина те се канят се готвят да направят контраблокада на българо-гръцките пропускателни пунктове.

Какви са намеренията на превозвачите - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

Освен заради блокираните граници, в момента превозвачите търпят загуби и заради непочистените пътища в страната. Транспортните фирми у нас изпълняват доставки на сол и пясък от Румъния, за да осигурят нужната смес за опесъчаване на общините. Често обаче камионите закъсват заради необработените пътища, каквито са в момента в района на Карлово.