Разбита улица, сняг и лед затруднява движението на хиляди пловдивчани през основна улица в квартал Остромила. Улицата е централната връзка между квартала, както  и единственият  градски обход за Коматево  и останалата част от града и алтернативен маршрут в момента няма.

Състоянието на улица „Остромила”  повече от година наподобява лунен пейзаж. Ямите са през няколко метра, а на места няма и спомен от асфалт. За живеещите в квартала това е единствената връзка с града и пътят им до работа или училище. Недоволството е масово, а хората така и не виждат кога улицата ще се асфалтира. Парадоксът е, че пари за ремонта на улицата са заделени, но от градската администрация не смеят да го започнат, тъй като първо трябва да се завърши Коматевско шосе. Въпреки това аварийни ремонти по нея не се правят.

През последните седмици пред жителите на квартала има и ново предизвикателство – сняг и лед, които лъжовно покриват дупките и създават много опасности. Почистването на улицата е трудно и за снегорините, тъй като участъкът е изключително неравен.

Не липсват и хора, според които състоянието на улиците в града е нормално при зимните условия. Можем само да се надяваме, че лошото време и зейналите ями няма да предизвикат инциденти на основната улица.